Udka w sosie chińskim - DoradcaSmaku.pl.pdf

(6737 KB) Pobierz
Przepisy
Porady
Blog
Program TV
SKLEP
Szukaj wśród 413 941 przepisów...
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku?
SPRAWDŹ
DoradcaSmaku.pl / Przepisy / Obiad / Drób / Inna kuchnia /
Udka w sosie chińskim
Udka w sosie chińskim
Zarządzaj plikami cookies
Smaczna_B
2.0
(10)
Czas:
15 min
Ilość porcji:
3 - 4 os.
Udostępnij
Zapisz PDF
Skomentuj
POKAŻ JAK PRZYGOTOWAĆ
NIE WYGASZAJ EKRANU
Składniki:
udka kurczaka
olej do smażenia
sos sojowy
woda
ząbek czosnku
oliwa
koncentrat pomidorowy
ketchup
łagodny
Papryka słodka mielona Prymat
Zarządzaj plikami cookies
6 szt
8
łyżek
10
łyżek
4
4
łyżki
2
łyżki
4
łyżki
1
łyżka
pieczarki
miód płynny
cukier
6 szt
2
łyżki
2
łyżki
PORADA
Podajemy z ryżem i z surówką z pekinki.zamiast pieczarek możemy dodać grzybki mun lub
shitake.
Zarządzaj plikami cookies
UŻYJ W PRZEPISIE
Pieczarki
marynowane
POKAŻ SKŁADNIKI
NIE WYGASZAJ EKRANU
Przepis i sposób przygotowania na:
Udka w sosie chińskim
Kroki postępowania
1
Myjemy udka , osuszamy .Rozgrzewamy olej w dużym garnku .Wkładamy udka
i smażymy do zrumienienia Ja usunęłam z nich skórę.
Zarządzaj plikami cookies
2
W miseczce mieszamy sos sojowy z wodą.
3
dodajemy koncentrat pomidorowy.
4
Dodajemy ketchup oraz drobno posiekany czosnek.Mieszamy .Dodajemy 2
łyżki
miodu i 2
łyżki
cukru.
Zarządzaj plikami cookies
Zgłoś jeśli naruszono regulamin