Najsilniejszy naturalny antybiotyk.txt

(5 KB) Pobierz
Sprawdzona receptura na najsilniejszy naturalny antybiotyk
Przygotowanie leku wymaga pewnych środków zaradczych. Konieczne będzie założenie rękawiczek ochronnych, aby zabezpieczyć się przed silnym działaniem ostrych papryczek chilli, które są jednym ze składników. Kontakt z nich może spowodować pieczenie wrażliwych części ciała.

Składniki na najsilniejszy naturalny antybiotyk
Dwie bardzo ostre papryczki chili.
Ćwierć szklanki drobno pokrojonego czosnku.
Ćwierć szklanki drobno posiekanej cebuli.
Ćwierć szklanki startego na tarce imbiru.
Dwie i pół szklanki organicznego octu jabłkowego.
Dwie stołowe łyżki kurkum.
Dwie łyżki startego chrzanu (koniecznie świeżego!).
Jak przygotować najsilniejszy naturalny antybiotyk?
Wpierw należy wymieszać w dużej misce wszystkie składniki oprócz octu.
Już wymieszane składniki wkładamy do słoika.
Dopiero teraz zalewamy je octem jabłkowym. Poziom płynu powinien sięgać aż po zakrętkę.
Przygotowany słoik porządnie zakręcamy. Należy nim porządnie wstrząsnąć, aby ocet tym lepiej zmieszał się z pozostałymi składnikami.
Zanim lek będzie gotowy, przechowujemy go w nienasłonecznionym suchym miejscu.
Aby składniki lepiej się przegryzły, każdego dnia wstrząsaj słoikiem.
Po dwóch tygodniach leżakowania lek jest gotowy. Możesz odsączyć uwarzony napój od składników, które nie będą już potrzebne.
Odsączone składniki mogą posłużyć za przyprawy do gotowania.
Najsilniejszy naturalny antybiotyk domowej produkcji jest gotowy do stosowania. Nie ma potrzeb, aby przechowywać go w lodówce.
W jaki sposób spożywa się przygotowany naturalny antybiotyk?
Uwaga! Jego smak jest bardzo silny i ostry.
Po przyjęciu dawki należy zjeść kawałek cytryny, pomarańczy lub innego cytrusa. Zmniejszy to pieczenie w ustach.
Lekiem należy wypukać usta i połknąć.
Pod żadnym pozorem napoju nie można mieszać z wodą. W taki sposób straci on swoje właściwości.
Jeżeli chcesz tylko zwiększyć swoją odporność, to spożywaj jedną łyżeczkę leku dziennie.
Dawkowanie można stopniowo zwiększać, aż do porcji równej jednego kieliszka dziennie.
Jeżeli dotknęła cię jakaś choroba, lekarstwo należy spożywać pięć-sześć razy dzienni po jednej łyżeczce.
Dzięki naturalnej recepturze ten naturalny antybiotyk mogą brać w małych dawkach kobiety w ciąży.
Skąd biorą się tak silne właściwości zdrowotne tego naturalnego antybiotyku?
Kliknij "Polub tę stronę", a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami.

Poniżej przybliżamy w kolejności alfabetycznej, na czym polega zdrowotna siła poszczególnych składników przygotowanego leku.

Cebula – to bliski krewny czosnku. Co prawda nie ma on tak silnych walorów zdrowotnych, jak jego mniejszy kuzyn. Nie można jej jednak lekceważyć. Szczególnie jeżeli działa wspólnie z czosnkiem, jest skuteczną bronią w walce z infekcjami.
Chrzan – ziele wyróżniające się niezwykłą siłą. Odznacza się to nie tylko w smaku, lecz także w jego zdrowotnych właściwościach. Chrzan jest skuteczny przy leczeniu chorych zatok, a także w przypadkach problemów z płucami. Jego działanie zapewni udrożnienie kanałów zatokowych oraz sprawne krążenie krwi. Tym sposobem wyeliminujemy główne „bazy”, w których rozwijają się choroby.
Czosnek – to istotny składnik różnych zdrowotnych mikstur. Jest on sam w sobie naturalnym antybiotykiem. Jego niewątpliwym walorem jest to, że w przeciwieństwie do antybiotyków wytworzonych chemicznie, nie zabija on wszystkich bakterii w organizmie. Wiele z nich jest przecież przydatnych, a nawet niezbędnych to prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Czosnek mało tego, że nie eliminuje ich, to jeszcze stymuluje ich produkcję. Ponadto roślina ta jest niezastąpionym środkiem, który zwalcza grzyby oraz inne chorobotwórcze mikroby.
Imbir – ta roślina jest naturalnym lekiem działającym przeciwzapalnie. Przydatna okazuje się także to, że pobudza ona krążenie.
Kurkuma – popularna przyprawa z Indii to także świetny środek leczniczy. Stosowanie jej zapewni oczyszczenie organizmu z toksyn i zmniejszy stan zapalny. To nie wszystkie jej zastosowania. Kurkuma hamować może rozwój raka, a także zapobiega narastającej demencji. Jest także stosowana z efektami jako remedium na bóle stawów.
Ocet jabłkowy – o tym, że posiada właściwości zdrowotne, potwierdza fakt, że jest on stosowany w medycynie. Właściwości octu jabłkowego zachwalał już prawie dwa i pół tysiąca lat temu Hipokrates, pionier profesjonalnej medycyny. Dziś w świecie nauki potwierdza się, że uczony ten stosował zazwyczaj dwa produkty: miód i właśnie ocet jabłkowy. Na czym zatem polega zdrowotna moc octu jabłkowego? Otóż posiada on w sobie pektyny. Składniki te regulują ciśnienie krwi, a także zmniejszają poziom złego cholesterolu.
Papryczka chilli – spożywanie jej jest najskuteczniejszym sposobem na stymulacje poprawnego krwiobiegu. Posiada także inne cechy, dzięki którymi nadaje się na składnik leku na walkę z infekcjami.


Read more https://www.stolicazdrowia.pl/90/najsilniejszy-naturalny-antybiotyk-swiecie-zwalcz-wszystkie-infekcje/
Zgłoś jeśli naruszono regulamin