kapusta z grochem Magdy Gessler.docx

(608 KB) Pobierz

Przepis na kapustę z grochem Magdy Gessler

https://beszamel.se.pl/przepisy/dania-glowne-bezmiesne/kapusta-z-grochem-przepis-inspirowany-przez-magde-gessler-re-dXMN-cqun-hQb9.html

 

 

Składniki:

          1,5 kg kiszonej kapusty 

          0,5 kg grochu  

          2 cebule 

          2 łyżki smalcu

          szczypta pieprzu

          szczypta soli 

          2 liście laurowe

          5 ziaren ziela angielskiego 

          szczypta majeranku 

Przygotowanie:

Kapustę przełóż do dużego garnka. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i odrobinę wody. Ugotuj kapustę do miękkości na wolnym ogniu. Groch ugotuj w osolonej wodzie w oddzielnym garnku. Musi być miękki, ale nie rozpadać się. Połącz kapustę z grochem. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Podsmaż na smalcu aż się zeszkli. Dodaj do kapusty. Przypraw kapustę z grochem majerankiem, solą i pieprzem. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin