gotowany kalafior.
https://www.o2.pl/kuchnia/gotowany-kalafior-o-tym-sposobie-malo-kto-wie-nagranie-ma-2-mln-wyswietlen-6792121616620288a
Potrzebne składniki:
Główkę kalafiora ugotuj w wodzie z mlekiem. Dzięki temu kalafior nie utraci koloru i nie będzie wydzielał nieprzyjemnego zapachu. Kalafior gotuj, aż będzie miękki. W międzyczasie przygotuj sos z masła i prażonej bułki tartej. Gotowany kalafior można podać np. z młodymi ziemniaczkami z koperkiem lub jeść bez niczego.
kalafior cały
2-3 litry wody
szklanka mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli
2 łyżki bułki tartej
50 g masła
Czytaj także: Tort francuskiego konsula. Orzeźwiający deser na lato
Przepis na gotowany kalafior. Sposób przygotowania:
wodę i mleko zagotuj w wysokim garnku
cały kalafior włóż do garnka, dodaj cukier i sól i gotuj przez 15 minut
na patelni podpraż samą bułkę, po czym dodaj masło, całość połącz ze sobą
ugotowanego kalafiora polej masłem z bułką
Lena.501