Tygodniowy jadłospis diety DASH Dzień 1 Śniadanie owsianka ze świeżym owocami z łyżeczką miodu II śniadanie kromka pełnoziarnistego chleba cienko posmarowana margaryną, 2 plasterki chudej wędliny, pomidor, szklanka soku z pomarańczy Obiad zupa krem z pomidorów, dorsz pieczony podany z makaronem razowym i fasolką szparagową, szklanka soku z warzyw Przekąska jabłko Podwieczorek koktajl z kefiru, truskawek i siemieniem lnianym Kolacja odtłuszczony twarożek z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku, dwie kromki chleba razowego, filiżanka zielonej herbaty Dzień 2 Śniadanie trzy kromki pełnoziarnistego chleba żytniego z serkiem homogenizowanym, chudą wędliną drobiową, rukolą oraz pomidorem II śniadanie koktajl jagodowy z orzechami Obiad polędwica z dorsza serwowana z warzywami i kaszą jęczmienną Przekąska 2 morele Podwieczorek koktajl truskawkowy z siemieniem lnianym Kolacja serek ziarnisty z pomidorkami koktajlowymi i kromką razowego chleba, czarna herbata z cytryną Dzień 3 Śniadanie płatki owsiane na 2% mleku z rodzynkami i orzechami laskowymi, herbata z cytryną II śniadanie jogurt naturalny z borówkami Obiad zupa pomidorowa, duszony pstrąg z ziemniakami w mundurkach i brokułami z oliwą z oliwek, sok pomarańczowy Przekąska garść jagód Podwieczorek owocowa sałatka z banana, jabłek i mandarynek Kolacja pełnoziarnisty makaron z pesto i oliwkami zielonymi, zielona herbata makaron z pesto i oliwkami zielonymi, zielona herbata Dzień 4 Śniadanie jajecznica podana z pomidorkami koktajlowymi i sałatą, kromką chleba pełnoziarnistego, czarna herbata z miodem II śniadanie koktajl z truskawek i banana, jogurt naturalny i pestki słonecznika Obiad zupa jarzynowa, risotto z kurczakiem i warzywami (brązowy ryż, kurczak, brokuły, marchewka, zielony groszek), sok jabłkowy Przekąska banan Podwieczorek pełnoziarnista bułka z chudą wędliną z indyka oraz zielonym ogórkiem Kolacja sałatka z tuńczyka (tuńczyk, chudy ser twarogowy, oliwa z oliwek i cytryna), wafle ryżowe Dzień 5 Śniadanie kromka chleba pełnoziarnistego z konfiturą malinową, koktajl z jogurtu naturalnego, pomarańczą i orzechami włoskimi II śniadanie pieczone jabłko, sok wielowarzywny Obiad zupa krem z brokułów, wege kotleciki marchewkowe ze szpinakiem i oliwą z oliwek podawane z kaszą gryczaną, kompot wiśniowy Przekąska jabłko Podwieczorek koktajl z mlekiem migdałowym, bananem i siemieniem lnianym Kolacja dwie kromki pełnoziarnistego chleba żytniego z serkiem homogenizowanym, trzy plasterki wędliny drobiowej, garść rukoli, plaster pomidora, sok z pomarańczy Dzień 6 Śniadanie kromka pełnoziarnistego chleba z margaryną, odpuszczony ser twarogowy, rzodkiewka i szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem II śniadanie smoothie truskawkowe Obiad zupa fasolowa, makaron z brokułami, oliwa z oliwek, pomidory koktajlowe, lemoniada Przekąska jabłko Podwieczorek banan, garść bakalii Kolacja wafle ryżowe z gruboziarnistym serkiem i pomidorami, woda mineralna z cytryną Dzień 7 Śniadanie jogurt naturalny z siemieniem lnianym, jabłkiem i orzechami pinii, herbata z cytryną II śniadanie bułka pełnoziarnista z oliwą z oliwek, kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i sałatą lodową Obiad zupa kalafiorowa, kotleciki ziemniaczane z białym serem i pieczarkami, kompot z wiśni Przekąska garść malin i borówek Podwieczorek koktajl z mango, kiwi i banana Kolacja jajecznica ze szpinakiem i oliwkami, herbata z cytryną
Audiobooki2.pl