Przepisy-na-Wielkanoc.pdf

(666 KB) Pobierz
Natalia Jurkian & Arkadiusz Szuba
WIELKANOC
E-BOOK
PRZEPISY NA
z wielką radością oddajemy w Wasze
ręce nasz świąteczny e-book
z przepisami.
Kochani,
sprawdzą się w okresie świątecznym,
ale również poza nim.
Przepisy tutaj zawarte, idealnie
Życzymy Wam cudownego czasu
przygotowań w kuchni!
podczas świątecznych
W EBOOKU ZNAJDZIESZ:
1.
JOGURTOWA BABKA CYTRYNOWA
NA ANANASIE
3. CIASTO CYTRYNOWE
4. CIASTO CZEKOLADOWE
5. CIASTO WIELKANOCNE
6. PUSZYSTY SERNIK
2. KULECZKI Z TUŃCZYKIEM
JOGURTOWA BABKA
CYTRYNOWA
FORMA: 23 cm
SKŁADNIKI:
4 jajka rozmiar M
60 g erytrytolu
20 g cukru
150 g skyr naturalny
60 g mąki ryżowej
40 g mąki ziemniaczanej
�½ łyżeczki proszku do pieczenia
sok z �½ cytryny
skórka otarta z połówki cytryny
PRZYGOTOWANIE:
1. Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka wymieszać z jogurtem, erytrytolem,
cukrem, proszkiem do pieczenia, sokiem, skórką
oraz przesianymi mąki. Następnie delikatnie
połączyć z ubitymi białkami.
2. Przenieść do silikonowej formy do pieczenia.
3. Piec w 170 stopniach przez ok. 35-40 min.
(do suchego patyczka).
4. Po upieczeniu polać np. lukrem czy białą
czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.
Całe ciasto:
Kcal: 828 | B: 47.18g | T: 20.52g | W: 111.66g
KULECZKI Z TUŃCZYKIEM
NA ANANASIE
Ilość: 8 szt.
SKŁADNIKI:
8 plastrów ananasa z puszki (ok.280 g)
ok. 150 g tuńczyka z zalewy,
z puszki (po odsączeniu)
sok z cytryny do skropienia tuńczyka
2 jajka rozmiar M, ugotowane na twardo
50 g serka śmietankowego, kremowego
6 g majonezu
2 łyżeczki świeżego koperku, posiekać
sól, pieprz ziołowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Plastry ananasa odsączyć.
2. W misce wymieszać odsączonego i skropionego
sokiem z cytryny tuńczyka, starte na tarce o grubych
oczkach jajka, serek, posiekany koperek, majonez
wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Plastry ananasa ułożyć na talerzu.
Z masy tuńczykowej formować kulki i układać je na
ananasie. Gotowe! Przed podaniem można schłodzić.
Kcal: 642 | B: 54.12g | T: 26.50g | W: 47.82g
Zgłoś jeśli naruszono regulamin