RoślinnieJemy. Magazyn nr 2. Dania w 20 minut.pdf

(2225 KB) Pobierz
Roślinniejemy
MAGAZYN
NUMER 2 | 2018
DANIA W 20 MINUT
Roślinniejemy
20 MINUTOWE DANI A
MAGAZYN
Zawsze staramy się pokazywać jak pyszne, proste i odżywcze potrafi być
roślinne gotowanie. W tym e-booku udowadniamy, że do tego potrafi być
naprawdę błyskawiczne. Wystarczy, że z jednej ze swoich szafek kuchennych
zrobicie małą roślinną spiżarnię – zbiór produktów, które zawsze warto mieć w
pogotowiu. Makarony, strączki, orzechy, pomidory w puszce, mleko kokosowe,
tortille pszenne, zestaw ulubionych przypraw. Przyda się też trochę miejca
w zamrażarce - na rynku mamy coraz szerszą gamę pysznych roślinnych
mrożonek, które każdemu z nas wiele razy ratowały życie.
Świat się zmienia, a Wy jesteście częścią tej zmiany za każdym razem,
kiedy sygnalizujecie zapotrzebowanie na roślinne dania i produkty - niech ten
20-minutowy e-book będzie wyrazem naszej wdzięczności! I prezentem dla
wszystkich, którzy w codziennym biegu nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie, a
mimo wszystko zależy im na tym przyjemnym rytuale. Wszystkie przygotowane
przez nas przepisy są błyskawiczne, pyszne i łatwe do modyfikacji. Niektóre
zupełnie klasyczne, jak makaron z sosem i warzywami czy „kebab” w tortilli,
inne - pachnąca carbonara czy sushi bowl – zupełnie zaskakujące w swojej
prostocie.
Wspólnie z PUREVEG przygotowaliśmy dla Was również niespodziankę,
która uprzyjemni kolejne eksperymenty w kuchni. Kupując wszystkie wymarzone
składniki w tym sklepie internetowym, skorzystajcie z kodu rabatowego
wielokrotnego użytku: -6% na całe zamówienie i cieszcie się bogactwem roślin
- smacznego!
Weronika Pochylska
KOORDYNATORKA KAMPANII ROŚLINNIEJEMY
PUREVEG kod rabatowy do wielokrotnego użytku ważny do odwołania.
Kończąc składanie zamówienia wprowadź w oznaczone okienko następujący
kod rabatowy:
PUR-JEMY-06.
Aktywuj go, a Twoje zakupy staną się
automatycznie o
6% tańsze!
Autorzy e-booka obiadowego:
Przepisy:
Weronika Pochylska, Małgorzata Nyzio, Olga Madejowska, Karol Krzeszowiec
Zdjęcia:
Weronika Pochylska, Kornelia Sowa
Skład:
Agnieszka Wiercińska
3
so
M
20 MINUTOWE DANI A
500 ml wody lub bulionu
warzywnego
3 łyżki pasty miso
kostka wędzonego tofu
1 arkusz glonów nori
Miso
BŁYSKAWICZNE
1
2
3
4
W garnku zagotowujemy wodę/bulion i dodajemy glony
nori – pokruszone lub pokrojone w małe kwadraty.
Zagotowujemy i wyłączamy ogień. Do gorącego wywaru
dodajemy pastę miso i dokładnie mieszamy.
Makaron przygotowujemy według wskazówek na opa-
kowaniu.
ulubione warzywa – pieczarki /
boczniaki / papryka / pak choi /
cebula / marchew
garść sezamu
makaron sojowy / gryczany /
ryżowy / noodle
sos sojowy do smaku
Warzywa i tofu kroimy dowolnie – w kostkę lub słupki.
Przesmażamy 2 minuty na mocno rozgrzanej patelni
z dodatkiem oleju i sosu sojowego. Chrupiące warzywa
i tofu dodajemy do zupy.
Do małych miseczek dodajemy makaron, warzywa, tofu i
wywar. W razie potrzeby „dosmaczamy” sosem sojowym.
Posypujemy sezamem i kolendrą lub szczypiorem.
RoślinnieJemy!
5
l
w
o
b
Zgłoś jeśli naruszono regulamin