Węglowodany dobre(1).txt

(4 KB) Pobierz
Chleb pełnoziarnisty 100g                 =======================           40-50 g węgli                       białko
Płatki owsiane           100g                                                                                     60g
Kasza jaglana            100g                                                                                     70g                                     11g
Ryż brązowy                 -"-                                                                                        70g
Soczewica czerwona                                                                                                20g
Makaron pełnoziarnisty 100g                                                                                    58g                                    15g
Mąka jaglana	                                                                                                       71g	                               11
Mąka gryczana	                                                                                                        63                                      7.2
Mąka amarantusowa	                                                                                              69.9	          	          16.2
Mąka kasztanowa	                                                                                              77.4	                                 6
Mąka ryżowa	                                                                                                          80		                        6
Ryż basmati	                                                                                                           78	          	               6
Ryż brązowy	                                                                                                          69.1	                    	    7.1
Ryż biały	                                                                                                                   77.7                                   6.7
Kasza gryczana	                                                                                                         64.4	                   	          12.6
Kasza jaglana	                                                                                                         69.5            	                    10.5
Amarantus                                                                                                              	70.6	                  	             15
Komosa ryżowa	                                                                                                         57.5	                                 14.8
Płatki owsiane	                                                                                                          63.4	                  	             11.9
Płatki jaglane	                                                                                                          72.8	                 	             12.3
Ziemniaki	                                                                                                                   17.1                          	
Banan	                                                                                                                      22		
Truskawki	                                                                                                                      5.4	
Maliny	                                                                                                                       5.3	
============================================================================
Owoce: jabłka, pomarańcze, grejpfruty, gruszki, wiśnie, czereśnie, śliwki, maliny, agrest, rabarbar.
Warzywa: szpinak, ogórki, pomidory, papryka, rzepa, rzodkiewki, awokado, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa, cykoria, kapusta, kiełki, oliwki, szparagi, bakłażan.
Produkty mleczne: maślanka, sery, mleko roślinne, twaróg chudy,  jogurt naturalny.
Produkty zbożowe: karob, makaron sojowy, makaron z fasoli mung, mąka z ciecierzycy, komosa ryżowa, pumpernikiel, kasza jęczmienna, kasza gryczana, płatki owsiane, otręby owsiane i pszenne, dziki ryż, makaron razowy.
Pestki i orzechy: pestki dyni, migdały, orzechy. włoskie/laskowe/nerkowca, siemię lniane, pestki słonecznika, mak;
Warzywa strączkowe: soczewica, ciecierzyca, fasola mung, fasola biała i czerwona.
Inne: imbir, hummus, pesto, czekolada gorzka, masło orzechowe, przecier pomidorowy, tofu.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin