Chleb pełnoziarnisty 100g ======================= 40-50 g węgli białko Płatki owsiane 100g 60g Kasza jaglana 100g 70g 11g Ryż brązowy -"- 70g Soczewica czerwona 20g Makaron pełnoziarnisty 100g 58g 15g Mąka jaglana 71g 11 Mąka gryczana 63 7.2 Mąka amarantusowa 69.9 16.2 Mąka kasztanowa 77.4 6 Mąka ryżowa 80 6 Ryż basmati 78 6 Ryż brązowy 69.1 7.1 Ryż biały 77.7 6.7 Kasza gryczana 64.4 12.6 Kasza jaglana 69.5 10.5 Amarantus 70.6 15 Komosa ryżowa 57.5 14.8 Płatki owsiane 63.4 11.9 Płatki jaglane 72.8 12.3 Ziemniaki 17.1 Banan 22 Truskawki 5.4 Maliny 5.3 ============================================================================ Owoce: jabłka, pomarańcze, grejpfruty, gruszki, wiśnie, czereśnie, śliwki, maliny, agrest, rabarbar. Warzywa: szpinak, ogórki, pomidory, papryka, rzepa, rzodkiewki, awokado, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa, cykoria, kapusta, kiełki, oliwki, szparagi, bakłażan. Produkty mleczne: maślanka, sery, mleko roślinne, twaróg chudy, jogurt naturalny. Produkty zbożowe: karob, makaron sojowy, makaron z fasoli mung, mąka z ciecierzycy, komosa ryżowa, pumpernikiel, kasza jęczmienna, kasza gryczana, płatki owsiane, otręby owsiane i pszenne, dziki ryż, makaron razowy. Pestki i orzechy: pestki dyni, migdały, orzechy. włoskie/laskowe/nerkowca, siemię lniane, pestki słonecznika, mak; Warzywa strączkowe: soczewica, ciecierzyca, fasola mung, fasola biała i czerwona. Inne: imbir, hummus, pesto, czekolada gorzka, masło orzechowe, przecier pomidorowy, tofu.
Audiobooki2.pl