Piec UNOX Stefania instrukcja.pdf

(697 KB) Pobierz
INSTRUKCJA OBSŁUGI PIECA UNOX Stefania
Rozpoczęcie pracy:
1.
2.
3.
4.
5.
Wymienić wodę
Naciśnij przycisk START/STOP przez 3 sekundy – panel podświetli się
Naciśnij przycisk programu który ma zostać uruchomiony (zgodnie z tabelą)
Aby uruchomić program naciśnij przycisk START/STOP – piec zacznie się rozgrzewać
Po rozgrzaniu piec wyda z siebie sygnał dźwiękowy
Pieczenie:
1.
2.
3.
4.
Włożyć odpowiednio 1-3 blach rozmrożonych produktów do komory
Po włożeniu produktów i zamknięciu drzwi piec automatycznie kontynuuje prace
Piec powiadomi sygnałem dźwiękowym o zakończeniu wypieku.
Wyjąć produkty z pieca i odłożyć pod piec do ostygnięcia
Zakończenie pracy:
1. Przytrzymać przycisk START/STOP aż do wyłączenia urządzenia
2. Odczekać aż piec ostygnie
3. Wyczyścić dokładnie środek pieca oraz
Program
Produkty
PRE
240ᵒC
Czas
wypieku
9 min
Temperatura
wypieku
210ᵒC
Zaparowanie
60
P1
P2
P3
P4
P5
P6
P7
P8
P9
Bułki i bagietki jasne
Bagietki smakowe
Ciastka półfrancuskie
(BOREK dopiec 4 min)
Uwaga: nie rozmrażać przed wypiekiem
Ciabatty, bagietki i bułki ciemne / z ziarnami
Pączki
Pizzerki
Rogaliki croissanty
Uwaga: rozmrażać 20 minut
Chleby
Produkty F. B.
Zapiekanki
Uwaga: nie rozmrażać przed wypiekiem
210ᵒC
240ᵒC
210ᵒC
210ᵒC
200ᵒC
240ᵒC
240ᵒC
210ᵒC
16 min
7 min
4 min
5 min
14 min
14 min
4 min
10 min
180ᵒC
210ᵒC
180ᵒC
180ᵒC
180ᵒC
180ᵒC
195ᵒC
180ᵒC
0
60
40
40
0
60
60
40
31.05.2022r
Zgłoś jeśli naruszono regulamin