Frittata ze świeżym szpinakiem - przepis - KetoDietetyk.pl.pdf

(823 KB) Pobierz
Poradnik dobrego życia
polski
Strona główna
Przepisy
Artykuły
Sklep
Przemiany
Dietetyk
Kontakt
40 minut
Frittata ze świeżym szpinakiem
dania główne
,
śniadania
Frittata ze świeżym
szpinakiem
Składniki
2 jajka
65 ml bitej śmietany
55 g świeżego szpinaku
40 g boczku lub kiełbasy pokrojonej w kostkę
40 g tartego sera żółtego
�½
łyżki stołowej masła (do smażenia)
sól, pieprz
Przygotowanie
1. Nagrzej piekarnik do 175℃.
2. Usmaż boczek na maśle do chrupkości. Dodaj
szpinak.
3. Ubij razem jajka i śmietanę, a następnie wlej do
naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem.
4. Dodaj na wierzch boczek, szpinak i ser, a następnie
piecz przez 25-30 minut.
5. Jako dodatek proponujemy surówkę z białej lub
czerwonej kapusty lub inną kompozycję warzyw,
które lubisz najbardziej.
Wartości odżywcze:
Tłuszcze: 79% / Białka: 19% / Węglowodany: 2%
Ilość węglowodanów w 1 porcji: 3 g
Chcesz wiedzieć więcej?
Zostaw nam swój adres email. Otrzymasz od nas szereg wskazówek i porad, które
pomogą Ci w zdrowym odżywianiu.
Podaj adres e-mail
Wyślij
Sponsor serwisu
Cheers jest producentem suplementów diety klasy premium, bez sztucznych dodatków i
wypełniaczy. Dzięki sponsorowi strona KetoDietetyk jest dostępna dla wszystkich za darmo.
Dietetyk Ketogeniczny - Joanna Łysak - KetoDi…
Follow Page
34 tys. obserwujący
Copyright © 2023 ketodietetyk.pl. All Rights Reserved.
Ketoza
Post przerywany
Ketoza a alkohol
Keto adaptacja
Dieta ketogeniczna
Poziom tkanki tłuszczowej
Keto kalkulator GKI
Zgłoś jeśli naruszono regulamin