Ajurwedyjski syrop, który stawia „zdechlaków” na nogi
– 2 duże cebule
– 4 główki czosnku
Pokroić drobno i ubić drewnianym tłuczkiem, aż puści sok. Odstawić na chwilę.
Gdy sok się zbierze, wtedy dodać po pół łyżeczki sproszkowanych:
– goździków
– imbiru
– kardamonu
– anyżu
– cynamonu
Zasypujemy cebulę i czosnek ziołami, czekamy aż się rozpuszczą.
Następnie zalewamy to 350 ml syropu z agawy.
Na wierzch dodajemy sok z 4 cytryn.
Zostawić na 2 dni w ciepłym miejscu, 3 dnia porządnie wymieszać.
Od 5 dnia syrop jest gotowy do użytku. Przechowywać od tej pory w lodówce.
Zażywać 3xdziennie po 50 ml.
A czy tę cebulę i czosnek należy odcedzić czy ją zjadać?
Powinno się zjadać. Męża zmuszam i zjada. Sama piję tylko syrop
Witaj Jolu czy jak się jest zdrowym ten syrop też można pić i jak długo może stać w lodowce a maseczki tez nie nosze jestem przeciwnikiem wdychania tego co wydycham
Jola Jolanta
Ale śladową ilość, tylko, żeby zwiększyć odporność. Ten syrop to rakieta. Osobiście uważam, że żaden apteczny antybiotyk nie ma takiej mocy. Jak pierwszy raz go posmakowałam, to oczy wyszły mi na wierzch, gorąco mi się zrobiło, lepszy POWER niż 50 ml spirytusu ? On ma moc. Mojego znajomego kaszel prawie dusił i następnego dnia jakby ożył na nowo. Ja trochę wyzywałam, bo od wiosny milion razy próbowałam przekonać znajomych do robienia na jesień tych specyfików. Ale nikomu się nie chciało. Dlatego mój syrop nosi nazwę dla "ZDECHLUNÓW "?.Powinnam dodać jeszcze LENIWYCH.
a jak długo można go trzymać w lodówce?
Myślę, że bardzo długo. Ale to mój najnowszy skład, moje nowe dziecko
bartek26