Brokuł, kalafior i fasolka szparagowa w miso.docx

(56 KB) Pobierz

Brokuł, kalafior i fasolka szparagowa w miso

Sezonowe warzywa w japońskim wydaniu. Proste i szybkie z dodatkiem japońskiej pasty miso. Idealne na letni dodatek do obiadu.

składniki:

·                      pół kalafiora

·                      pół brokuła

·                      150g fasolki szparagowej

·                      125g jasnej pasty miso

·                      50ml sake

·                      50ml mirinu

·                      2 łyżki cukru

W małym rondlu podgrzewamy miso z sake mirinem i cukrem redukujac sos na wolnym ogniu, trzeba pilnować pilnować żeby się nie przypalił.

Gotujemy fasolkę, kalafior i brokuł kilka minut, do delikatnego zmięknięcia ale tak żeby zachowały świeży zielony kolor.

Polewamy zredukowanym sosem, gotowe!

fasola kalafior brokul

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin