10 „zdrowych” (tfu! ) produktów, których unikam - oto dlaczego _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Najzdrowsze produkty, najzdrowsze jedzenie – nie zawsze takie jest. Niektóre źle wpływają na zdrowie. W filmie opowiem, czy soki są zdrowe, czy nektary owocowe przewyższają soki owocowe, czy zamienniki mięsa dla wegan mają wartości odżywcze, jakie wady ma chleb bezglutenowy, czy wafle ryżowe są zdrowe, czy pieczywo chrupkie jest zdrowe, czy batoniki zbożowe to zdrowe przekąski, czy jogurty są zdrowe, które płatki śniadaniowe są bezwartościowe; będzie też coś na temat takich produktów jak żurawina suszona, aloes i napoje zero. Jeśli więc ciekawi Państwa, czego unikać na diecie, a zwłaszcza które produkty uchodzące za zdrowe – wcale takie nie są, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Unikaj ich: 10 „zdrowych” (tfu!) produktów
0:39 | Nasza stale rosnąca społeczność to WSPÓLNY sukces
1:06 | 1. Soki i nektary owocowe – brak miąższu obniża wartość
2:54 | 2. Batoniki zbożowe – 2 łyżeczki cukru i mało wartości
4:31 | 3. Jogurty owocowe – 16 gramów czystego cukru w 1 op.
5:45 | 4. Płatki śniadaniowe – tych nie warto jeść
6:40 | 5. Roślinne zamienniki mięsa – na krawędzi pustych kalorii
8:00 | 6. Chleb bezglutenowy ogólnodostępny – co z nim jest nie tak?
9:29 | 7. Wafle ryżowe i pieczywo lekkie – więcej kalorii niż w chlebie?
11:07 | 8. Żurawina suszona – niby zdrowa, więc co z nią nie tak?
12:43 | 9. Ekstrakt z liści aloesu – nowe ustalenia
13:58 | 10. Napoje zero ze sztucznymi słodzikami – nie są bez wad

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin