Sztuczna żywność 11 najgorszych produktów do jedzenia (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Jakie są najgorsze produkty ze sklepowych półek? Czego nie jeść, żeby schudnąć i chronić zdrowie? A szczególnie, czego nie jeść po 50. roku życia, kiedy zdrowa dieta nabiera na wartości? Czego nie jeść przy cukrzycy? Czego unikać w jedzeniu, jakich składników? Jeśli ciekawi Państwa, czym jest niezdrowe jedzenie, jakie są niezdrowe produkty, niezdrowa żywność i na co ją wymienić, aby niezdrowe nawyki żywieniowe poszły w zapomnienie, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | 11 produktów, których lepiej unikać - i co zamiast nich
0:22 | Tworząc tę listę, kierowałem się tymi kryteriami
0:52 | Napoje kawowe - czyli jak sprzedać cukier 16 razy drożej
3:02 | Zabielacze do kawy w proszku - można się zaskoczyć
4:25 | Takie napoje słodzone to najgorsze produkty spożywcze
7:23 | Słodkie napoje „zero” - aspartamem nie tak bezpieczny?
8:47 | Zdrowe napoje - zamiast odradzanych
9:47 | Najgorszy rodzaj pieczywa - na jakie je zamienić?
11:02 | Ryby i kiełbasy wędzone - ale tylko tą metodą wędzenia
12:06 | Co w herbatnikach piszczy
14:09 | Jogurt owocowy - dlaczego lepiej zrobić go samemu
14:47 | Gdzie kryje się karagen - i dlaczego warto go unikać
15:27 | Wysmażone ziemniaki i orzeszki - czym je zastąpić?
17:19 | Zupki chińskie - prasowany makaron błyskawiczny
18:22 | Ważne wnioski, proszę o wysłuchanie

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin