1 łyżeczka uodparnia na pasożyty, powstrzymuje choroby, rozbija trójglicerydy (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Jaki superfood podniesie jakość naszej diety? Zdrowa dieta to nie tylko tradycyjne najzdrowsze produkty, z których komponujemy jadłospis. Można go wzbogacić takimi składnikami jak chlorella i spirulina. Właściwości tych mikroalg są szerokie. Pomogą obniżyć wysokie trójglicerydy i nadciśnienie tętnicze, pomogą także, gdy dolega nam cukrzyca typu 2, wzmocnią zdrowie wątroby (niealkoholowe stłuszczenie wątroby). W filmie odpowiem też na pytanie: chlorella czy spirulina? Co ciekawe, chlorella pomoże, jeśli mamy niedobór witaminy B12. A niedobór B12 jest bardzo poważny. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Mikroalgi, ktĂłre wzmocniÄ… zdrowie, ciekawy dodatek do diety
1:25 | Chlorella i spirulina: właściwości potwierdzone naukowo
1:36 | Nadciśnienie tętnicze, redukcja skurczowego i rozkurczowego
2:46 | Wysoki trójglicerydy, spirulina działa imponująco
4:04 | Cukrzyca typu 2, mikroalgi obniĹĽajÄ… poziom glukozy
5:13 | Stłuszczenie wątroby, poprawa zdrowia tego narządu
6:20 | Wspomaganie oczyszczania organizmu z toksyn
7:45 | Osłabiona odporność, poprawa
9:10 | Alergiczny nieżyt nosa, złagodzenie przebiegu choroby
9:38 | Zdrowie mĂłzgu, ochrona komĂłrek nerwowych
10:17 | Luteina i zeaksantyna, ochrona oczu
11:23 | Skuteczniejsze odchudzanie?
12:25 | Witamina B12 w spirulinie i chlorelli? Nowe fakty
15:36 | Bezpieczeństwo spożywania spiruliny i chlorelli
16:25 | Chlorella i spirulina: jak używać, jak stosować

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin