10 metod na przerost prostaty! Prostata_ objawy rozrostu _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dzisiejszym tematem jest prostata, a ściślej łagodny rozrost prostaty, czy też przerost prostaty, inaczej przerost gruczołu krokowego. Wymienię objawy prostaty, która została powiększona, są to między innymi częstomocz (częste oddawanie moczu), nykturia (oddawanie moczu w nocy), a także niewydolność nerek i wiele innych, gdy występuje chorobowo zmieniona prostata. Leczenie może być farmakologiczne lub dietetyczne. Pomoże na przykład likopen, witamina D, cynk, palma sabałowa, śliwa afrykańska czy pokrzywa. Właściwości korzenia pokrzywy zwyczajnej są dobrze udowodnione. Powiem też o związku czosnek a prostata. Okazuje się, że czosnek, ale też cebula są skuteczne na powiększony gruczoł krokowy. Inne produkty pomocne tutaj to pestki dyni i olej z pestek dyni. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Ĺagodny rozrost prostaty: 10 naturalnych metod
0:38 | Co warto wiedzieć o przeroście prostaty
2:11 | Objawy i skutki rozrostu: po czym poznać?
4:07 | Ważne, jeśli widzisz u siebie te objawy
4:58 | Metoda 1: witamina D
6:38 | Metoda 2: cynk
7:23 | Metoda 3: likopen
8:48 | Metoda 4: kwasy tłuszczowe omega-3 (DHA i EPA)
9:46 | Metoda 5: cebula i czosnek a prostata
10:28 | Zaproszenie na mĂłj newsletter
11:07 | Metoda 6: palma sabałowa
12:23 | Metoda 7: śliwa afrykańska
13:18 | Metoda 8: pokrzywa zwyczajna
14:07 | Metoda 9: pestki dyni i olej z pestek dyni
14:55 | Metoda 10: odchudzanie
15:26 | WaĹĽne wnioski

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin