7 najzdrowszych potraw obiadowych, nr 2 Cię zaskoczy (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Mogłoby się wydawać, że najzdrowsza dieta świata, to jakieś wymyślne potrawy. Niekoniecznie! Najzdrowsze produkty, najzdrowsze jedzenie, najzdrowsza zupa – do tych kategorii mogę zaliczyć wiele powszechnych potraw. Co więcej, niektóre potrawy, które wydają nam się niezdrowe, po drobnych modyfikacjach mogą skutecznie wzmacniać nam zdrowie. W tym filmie opowiem, co zdrowego można jeść na obiad. Najzdrowsze śniadanie omówię innym razem. Jeśli interesują Państwa zdrowe obiady i ogólnie zdrowe odżywianie, zdrowa dieta, to zapraszam do oglądania.  Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Ważne, zanim poznasz przepisy z dalszej części filmu
1:11 | 1. Risotto z boczniakami i szparagami
5:00 | 2. Sałatka z ziemniaków ze śledziem
8:46 | 3. Domowy burger wołowy z awokado
11:47 | 4. Fasolka po bretońsku
14:31 | 5. Makaron razowy z łososiem wędzonym i szpinakiem
16:59 | 6. Krem z soczewicy i marchewki
18:44 | 7. Ziemniaki z jajkiem sadzonym i brokułami

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin