Cierpki owoc aronia - silnie wzmacnia zdrowie! Przepis na zdrowy koktajl _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dzisiejszym tematem jest aronia. Właściwości aronii, jeśli chodzi o zdrowie, są dość szerokie, dlatego trochę żal, że owoc ten jest „zapomniany”. Aronia to owoc doskonały na różne przetwory. Na przykład warto robić dżem z aronii, świetnie sprawdzi się też konfitura z aronii, przecier, czy galaretki i sok, a także sprawdzi się jako składnik koktajli. Przetwory z aronii są rozmaite i każdy będzie dobrym sposobem, by przemycić do diety ten zdrowy owoc. W filmie powiem, jak aronia wpływa na zdrowie i jak przygotować koktajl z aronii. Warto wiedzieć, że owoc ten jest zasobny w polifenole, którym zawdzięcza większość właściwości. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Dlaczego aronia i przetwory z aronii są tak dobre dla zdrowia
0:33 | Co cennego ma w sobie aronia?
1:54 | Najważniejszy składnik aronii wpływający na zdrowie
3:45 | Korzyść 1
5:06 | Korzyść 2
9:04 | Korzyść 3
9:25 | Korzyść 4
9:51 | Korzyść 5
10:31 | Korzyść 6
11:01 | Korzyść 7
11:27 | Zdrowy przepis na koktajl z aronią

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin