Co rozwala zdrowie wątroby_ 8 przyczyn mniej znanych _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dzisiejszy temat to wątroba. Dieta to nie jedyne źródło przyczyn, dlaczego narząd ten choruje (stłuszczenie wątroby i inne schorzenia). Dlatego w tym filmie opowiem, co szkodzi wątrobie. Wymienię przyczyny mniej znane. Wśród nich jest na przykład złe przechowywanie żywności, które powoduje, że jedzenie pleśnieje i powstają mykotoksyny. Szczególnie warto zwrócić uwagę na orzechy, orzeszki ziemne. Witamina A w wysokich dawkach również może zaszkodzić wątrobie. Jeśli ciekawi Państwa, jak dbać o wątrobę domowym sposobem i czego unikać, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Co szkodzi wÄ…trobie: 8 przyczyn mniej znanych
0:27 | Przyczyna 1: mykotoksyny
2:48 | Przyczyna 2: grzyby
3:35 | Przyczyna 3: nadmiar witaminy A
5:10 | Przyczyna 4: wybrane leki
7:24 | Przyczyna 5: zabieg tatuaĹĽu
8:27 | Przyczyna 6: błędy żywieniowe
11:14 | Przyczyna 7: nadwaga i otyłość
11:45 | Przyczyna 8: obecność chorób

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin