Co z Twoim zdrowiem zrobią brokuły_ _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
W tym filmie omówię brokuły. Właściwości brokułów, ich wpływ na zdrowie, szczególnie układ krwionośny, są imponujące. Pod koniec filmu powiem też, jak jeść brokuły: na surowo czy gotowane. Jeśli więc interesuje Państwa zdrowa dieta, zdrowe odżywianie i zdrowe produkty, to warto rozważyć brokuły w codziennej diecie. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Jak na zdrowie wpływa jedzenie brokułów?
0:24 | Ochrona przed zwapnieniem i miażdżycą naczyń krwionośnych
2:42 | Mniejsza zachorowalność na choroby układu krążenia
3:27 | Bardzo silne właściwości przeciwnowotworowe
6:25 | Działanie przeciwzapalne
8:09 | Zapobieganie chorobie cukrzycowej
9:06 | Wspomaganie funkcji poznawczych
10:10 | Poprawa wzroku dzięki luteinie
11:31 | Wysoka zawartość witaminy C
12:47 | Źródło witaminy K1 dla zdrowych stawów i nie tylko
13:22 | Są dobrym źródłem kwasu foliowego
13:55 | Jak jeść brokuły?

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin