Czy mrożonki są mniej zdrowe_ Porównuję mrożone warzywa i owoce do świeżych _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(1 KB) Pobierz
Mrożonki, w tym mrożone owoce i mrożone warzywa na patelnie lub prosto do garnka z gotującą się wodą, to dla osób dbających o zdrowie częsty wybór poza sezonem, aby zapewnić zdrowe odżywianie. Ale czy rzeczywiście mrożone warzywa są zdrowe – czy mają podobną wartość odżywczą co ich świeże odpowiedniki? I to samo pytanie odnośnie do owoców? Tego dowiesz się z dzisiejszego filmu. Osobiście często sięgam w spożywczaku po mrożone truskawki, dlatego między innymi te owoce porównam do świeżych. Jeśli więc interesuje Cię, jak mrożone jedzenie wypada na tle świeżego na przykładzie warzyw i owoców, to zapraszam do oglądania. Temat o tyle ważny, że zdrowa dieta przez cały rok powinna składać się z wielu warzyw i owoców na porządku dziennym. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin