Najzdrowszy wytrawny sok, gasi stany zapalne, hamuje cukrzycę (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Kiedyś nagrałem film pt. napój likopenowy z pomidorów: przepis. W tym filmie chciałbym zaktualizować wiedzę, jak i sam przepis. Pomidory należą do kategorii najzdrowsze produkty. Zdrowa dieta powinna je zawierać, jeśli dobrze je tolerujemy. Ale jeszcze zdrowsze są przetwory pomidorowe, na przykład sok pomidorowy. Właściwości soku pomidorowego są imponujące i o nich opowiem w filmie. Sok z pomidorów w połączeniu z innymi składnikami, które wymienię, to świetny napój, który wzmacnia zdrowie. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Wytrawny sok o wyjątkowym składzie, mój przepis
0:37 | Sok pomidorowy zdrowszy od surowych pomidorĂłw
2:07 | Sok pomidorowy lepszy od suplementĂłw z likopenem
2:58 | Nadciśnienie tętnicze krwi
4:42 | Miażdżyca tętnic
5:38 | Choroby układu sercowo-naczyniowego
6:29 | Choroby nowotworowe
8:39 | Przewlekły stan zapalny
10:13 | Hiperglikemia, stan przedcukrzycowy, cukrzyca
11:14 | ĹÄ…cz pomidory i sok pomidorowy z tym
14:35 | Czy można łączyć pomidory z ogórkiem?
16:16 | Przeciwwskazania do picia soku z pomidorĂłw
17:16 | Przepis na prozdrowotny sok pomidorowy

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin