Połącz mielone siemię lniane z tym, przekąska hamuje raka i cukrzycę (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Tematem odcinka jest siemię lniane. Właściwości nasion lnu są dobrze potwierdzone, dlatego opowiem Państwu, jak wykorzystać nasiona lnu: jak przygotować z nich przekąskę w formie puddingu. Pomoże ona na takie schorzenia jak cukrzyca typu 2, niealkoholowe stłuszczenie wątroby, zmniejszy ryzyko raka i wiele więcej. Można przygotować siemię lniane do picia, ale lepiej zrobić przekąskę z innymi zdrowymi dodatkami. Jeśli ciekawi Państwa siemię lniane mielone, czy siemię lniane zalewać wrzątkiem, jak stosować siemię lniane, to zapraszam. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Siemię lniane: jak wykorzystać jego potencjał zdrowotny
0:38 | Czy siemię lniane obniża testosteron u mężczyzn?
2:35 | Czy mielenie nasion lnu obniża ich wartość?
4:04 | Ważne, jeśli nabywasz nasiona lnu
4:32 | SiemiÄ™ lniane czy nasiona chia, co lepsze?
5:24 | Jak przechowywać nasiona lnu?
5:51 | Czy siemiÄ™ lniane jest bezpieczne dla kaĹĽdego?
6:45 | Ile nasion lnu dziennie wzmocni zdrowie?
7:14 | Rak i nowotwory
8:17 | Krążenie, układ krążenia
10:26 | Cukrzyca typu 2, insulinooporność, wysoki poziom cukru
12:30 | Zdrowie wątroby, niealkoholowe stłuszczenie wątroby
13:10 | Zdrowie mózgu, pamięć i koncentracja
15:08 | Układ odpornościowy
15:33 | Pozostałe korzyści zdrowotne tej przekąski
16:14 | Siemię lniane: jak przygotować moja super przekąskę

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin