Charles Spencer - Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu 2018.pdf

(46 KB) Pobierz
Charles Spencer -
Gastrofizyka.
Nowa wiedza o
jedzeniu (2018)
Pobieranie Książek, Ebook - Pdf, Doc, Mobi, Epub
Dlaczego sok pomidorowy stanowi aż 27% napojów kupowanych na pokładach samolotów? Jaki wpływ na
serwowane jedzenie ma to, czy talerz jest mały, czerwony, czy okrągły? Dlaczego jemy o 35% więcej w
towarzystwie jednej osoby i o 75% więcej w towarzystwie trzech osób?
Gastrofizyka to nowa dziedzina wiedzy zapoczątkowana przez profesora Charlesa Spence'a, łącząca psychologię,
neuronaukę i projektowanie. Opierając się na dwóch dekadach badań poświęconych niezwykłym związkom
łączącym nasze zmysły, Spence pokazuje, jak doświadczyć nowych doznań kulinarnych. Jak najpełniej
wykorzystać...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin