Tak nas ostatnio naszło na szaszłyki z grilla. A, że dla chcącego nic trudnego oto one. Zrobiliśmy je na elektrycznym grillu. Jasne, takie szaszłyki nie są w stu procentach takie jak z normalnego, węglowego grilla ale i tak poczuliśmy na moment powiew lata :))
To szaszłyki przygotowane przed grillowaniem
Składniki na 7 szaszłyków:2 piersi z kurczaka2 plastry karkówki2 cebulepieczarki ok. 18przyprawa do kurczakaprzyprawa do karkówkitymianeksól, pieprzpatyczki do szaszłyków
Przygotowanie:Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Każde polać łyżeczką oliwy z oliwek, posypać odpowiednią przyprawą (do kurczaka dać tymianku), odrobiną soli (sól jest też w mieszankach przyprawowych więc ostrożnie) i pieprzem i dokładnie wymieszać (najlepiej po prostu pomieszać rękomaCebulę przekroić w ćwiartki i podzielić każdą na listki (może być “pakiecik” po 2-3 listki).Mięso, cebulę i pieczarki nadziewać na patyczki do szaszłyków. Każdy smażyć na elektrycznym grillu.No ja niestety swój musiałam posmarować odrobiną oleju - ma już swoje lata
Tatar73