Skrzydełka w Sosie Cebulowym.odt

(14 KB) Pobierz

Skrzydełka w Sosie Cebulowym

 

Składniki :                  Porcja:  dla 4 osób

 

8 skrzydełek

1 duża cebula

2 kromki razowego chleba

2 łyżki wytrawnego białego wina

4 olej

2 łyżki przyprawy do kurczaka po staropolsku

 

Przepis:

 

Skrzydełka natrzeć przyprawą wymieszaną z 4 łyżkami oleju.

Ułożyć w brytfance do pieczenia, wstawić do gorącego piekarnika

i piec w temp. 200 C  przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewając

sosem z pieczenia. Skrzydełka przełożyć na talerz.

Wylać nadmiar tłuszczu z brytfanki. Cebulę i kokruszony chleb podsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju i przełożyć do brytfanki,

w której piekły się skrzydełka.do brytfanki wlać 1szklankę wody wino i gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Dokładnie zmiksować.

Skrzydełka podawać z sosem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin