Nauka gotowania do użytku polskiego.pdf

(9084 KB) Pobierz
Nauka gotowania
.
do uzytku ludu polskiego
ułożona z prac konkursowych Marii Reszelskiej,
Stanisławy Mittmann i Stefanii Królikowskiej
opracowali
Jarosław Dumanowski i Maciej Mazurkiewicz
1
Grudziądz 2012
Dawne książki kucharskie
z regionu Kujaw i Pomorza
pod redakcją
Jarosława Dumanowskiego
TOM I
Nauka gotowania
.
do uzytku ludu polskiego
ułożona z prac konkursowych Marii Reszelskiej,
Stanisławy Mittmann i Stefanii Królikowskiej
opracowali i wydali
Jarosław Dumanowski i Maciej Mazurkiewicz
Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły
Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia
(stacja naukowa Polskiego Towarzystwa Historycznego)
Urząd Miejski w Grudziądzu
Grudziądz 2012
Zgłoś jeśli naruszono regulamin