Bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki:

1 Główka słodkiej białej kapusty (poszatkować)

2 Kg. Kapusty kiszonej ( odcisnąć i posiekać )

1 Kg. Mięsa wieprzowego ( karkówka )

300 gr. Żeberek

150 gr. Wędzonego boczku ( pokroić w kostkę )

300 gr. Kiełbasy ( pokroić w kostkę )

200 gr. Pieczarek ( pokroić w półplasterki )

1 Duża cebula ( pokroić w kostkę )

220 gr. Koncentratu pomidorowego

½ Łyżeczki Łyżki mąki pszennej

1 Łyżeczka śmietany

3 Liście laurowe

4 Ziarenka ziela angielskiego

Kminek

Majeranek

Przyprawa do bigosu

Przyprawy: Papryka / Słodka i Ostra

Przyprawy: Sól / Piepr

Składniki

nowy

 

    500 g mięsa wieprzowego (np. karkówki)

    200 g kiełbasy.

    2 łyżki oleju roślinnego.

    3 szklanki bulionu lub wody.

    30 g suszonych borowików.

    2 łyżki powideł śliwkowych lub kilka suszonych śliwek.

    1 jabłko (np. reneta lub antonówka) - opcjonalnie.

    1 kg kiszonej kapusty.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin