Roladki_drobiowe_z_farszem_kurkowo-cebulowym.pdf

(227 KB) Pobierz
Roladki drobiowe z farszem kurkowo-
cebulowym
Sztuki:
Trudność:
Koszt:
240 kcal / 1 sztukę (263 g)
Wartości odżywcze na 100 g
% Twojego dziennego zapotrzebowania
*
Kalorie
Białko
Tłuszcz
Węglowod.
6
Ła 30
tw zł
e
91
5%
14 g
30%
3g
4%
2g
1%
*) W oparciu o wytyczne Twojej diety
Czas:
50 min
Przygotowanie: 20 min
Gotowanie: 30 min
Zdjęcia krok po kroku:
Składniki:
Piersi z kurcząt, grzyby:
Sposób przygotowania:
Kurki oczyścić, pokroić, a następnie podsmażyć na oliwie z oliwek.
Mięso z piersi
kurczaka bez
skóry
kurki
Francuska zupa
cebulowa Knorr
Oliwa z oliwek
Kolendra
Papryka słodka
mielona
1000 g (1 kilogram)
500 g (0,50 kilogram)
30 g (30 ml)
Gdy kurki "puszczą" sok, dodać zupę cebulową (proszek) i dusić do
uzyskania gęstej konstystencji. Należy cały czas mieszać.
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem.
26 g (2 płaska łyżka)
12 g (2 płaskie
łyżeczki)
12 g (2 płaskie
łyżeczki)
Na każdym kotlecie ułożyć farsz i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką.
Roladki przyprawić kolendrą i papryką.
Włożyć roladki w rękaw do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C (około 25-30
minut)
Uwaga!
Dokument przygotowany indywidualnie dla użytkownika
Monikadiet.
Dokument chroniony prawami autorskimi, rozpowszechnianie będzie karane.
Fitatu 2005-16. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona 1
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin