Razowe_nalesniki_.pdf

(211 KB) Pobierz
Razowe naleśniki :)
Sztuki:
Trudność:
Koszt:
104 kcal / 1 sztukę (97 g)
Wartości odżywcze na 100 g
% Twojego dziennego zapotrzebowania
*
Kalorie
Białko
Tłuszcz
Węglowod.
4
Ła 7
tw zł
e
107
6%
5g
10%
2g
3%
19 g
7%
*) W oparciu o wytyczne Twojej diety
Czas:
15 min
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 10 min
Narzędzia:
Trzepaczka ,Łopatka do
przewracania omleta ,Patelnia ,Miska
Składniki:
Mąka żytnia. typ
2000
Mleko spożywcze
0.5 % tłuszczu
Woda
niegazowana
Jaja kurze całe
90 g
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto dokładnie mieszamy w misce
112 g (0,50 szkl.)
Naleśniki smażymy z dwóch stron na patelni teflonowej
125 g (0,50 szkl.)
60 g (1 sztuka)
Z przepisu wychodzą nam cztery sztuki - dwie porcje. Na placki
nakładamy wybrany przez nas farsz (może być to serek wiejski, twarożek,
szpinak, dżem, mus owocowy) i zawijamy!
Uwaga!
Dokument przygotowany indywidualnie dla użytkownika
Monikadiet.
Dokument chroniony prawami autorskimi, rozpowszechnianie będzie karane.
Fitatu 2005-16. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona 1
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin