Jabluszka_w_pelnoziarnistym_ciescie.pdf

(253 KB) Pobierz
Jabłuszka w pełnoziarnistym cieście
Porcje:
Trudność:
Koszt:
190 kcal / 1 porcję (263 g)
Wartości odżywcze na 100 g
% Twojego dziennego zapotrzebowania
*
Kalorie
Białko
Tłuszcz
Węglowod.
6
Ła 7
tw zł
e
72
4%
3g
5%
1g
2%
14 g
6%
*) W oparciu o wytyczne Twojej diety
Czas:
30 min
Przygotowanie: 30 min
Narzędzia:
Patelnia
Składniki:
owoce, mąka:
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w dość grube
plastry.
1000 g
100 g (1 szkl.)
Jabłko
Mąka pszenna.
typ 2000
Jaja kurze całe
Jogurt naturalny
2% tłuszczu
Cukier
wanilinowy
Cynamon
60 g (1 szt.)
400 g (2 opakowanie
(200 g))
10 g
Mąkę, jajko, jogurt, cukier waniliowy, cynamon łączymy razem.
Konsystencja dość gęsta, tak aby ciasto przyklejało się do jabłek.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Jabłka obtaczamy w cieście i
smażymy z obydwu stron. Ja "pierwszą stronę" smażyłam pod
przykryciem, aby jabłka zmiękły, drugą stronę - bez przykrycia.
8 g (1 płaska
łyżeczka)
Uwaga!
Dokument przygotowany indywidualnie dla użytkownika
Monikadiet.
Dokument chroniony prawami autorskimi, rozpowszechnianie będzie karane.
Fitatu 2005-16. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona 1
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin